26 Ekim 2010 Salı

Banyo Düzenleme ve IKEA Samla Kutular

Kutu Manyaklığı

Şimdi bende bitmek bilmeyen bir kutu manyaklığı var. Çocukluğumdan beri kutu biriktiririm. Şu gavur memleketlerden gelen teneke biskuvi kutuları, yok efendim ayakkabı kutuları, kremlerin bitmişleri, jölelerin boşları derken aldım başımı gidiyordum. Derken Izmir’de IKEA denilen cennet mekanı açıldı. Allahım ilk gidişimde “ben burada yaşamak istiyorum” demiştim niye çünkü her boy kutu vaaaar! Evet, hayal bile edebileceğimden daha fazla kutu ve hepsi standart!!


Artık onun bunun kutusunu biriktireceğime gidip IKEA’dan alıyorum. IKEA’daki favori kutu line’ım ise plastik ve şeffaf, her boyda satılan SAMLA kutular.

Banyo Duzenleme ve IKEA Samla Kutular
Banyo cekmecelerimin birinde kategorilendiremediğim ıvır zıvırlar var. Dikiş ipleri, yedek düğmeler zart zurt, misafir keseleri sabun bezleri filan. İki tane ufak SAMLA ile bunları kategorileyip tozlanmaktan kurtardım. Hem çekmece tozu alınacağında iki kutuyu çıkartmak yeterli oluyor artık.

Arkadaki kutuya da ne kadar ıncık cıncık varsa doldurdum.

Banyo Duzenleme ve IKEA Samla Kutular
Banyoda bir havlu sorunsalım da var. Ya bizim çok fazla el havlumuz var. Hem benim aldıklarım, hem hediye gelenler, hem eskiden kalanlar derken. Önce iyice beter durumda olanları kesip yer bezi yaptım. Sonra en sevdiklerimi katlayıp dolabın sol tarafına el altında alması kolay olsun diye sıraladım.

Banyo Duzenleme ve IKEA Samla Kutular
Sağ tarafına da orta boy bir IKEA SAMLA kutuya kullanmayı çok sevmediğim ama hediye gelen havluları rulo yaparak kaldırdım. Yatıya kalabalık misafir geldiğinde havlu bol bol lazım oluyor herkese bir takım veriyorum o yüzden şimdilik atmadım bunları. I ♥ SAMLA !

Banyo Duzenleme ve IKEA Samla Kutular
Banyo tezgâhı üzerindeki bu sepete de yüz havlularımı ve her gün kullandığım taraklarımı koydum. Daha düzenli bir banyoya ulaşmada ilk adımlarım bunlar oldu.

Banyo Duzenleme ve IKEA Samla Kutular
Samla kutu çeşitleri için TIKLAYIN.

25 Ekim 2010 Pazartesi

Küçük Hedefler

Kucuk Hedefler
Hedef dağınıklıktan kurtulmak, tamam bu hedefi koyduk da nereden nasıl başlayacağımız meçhul. Yabancı bloglarda takip ettiğim üzere gördüm ki işe küçük hedeflerle başlamak gerekiyor.

Yani, “bugün şifonyerimin birinci çekmecesini düzenleyip, gereksiz eşyaları atacağım”, haftasonu mutfak dolabımın sol iki kapağını düzenleyeceğim gibi.

Şu an benim aklımdaki en büyük hedefim yatak odası dolabım. Onu düzenlemeye, giymediğim kıyafetleri ihtiyacı olanlara vermeye ve gereksiz eşyalardan kurtulmaya karar verdim. Ilk zaman bulduğumda yatak odası dolabımla eyleme başlıyorum. Ron ron ron.

Bir de bizim gibi çalışan insanlarda vakit sorunsalı var. Bunun önüne geçmek için de "her gün X dakika düzenleme yapacağım" formülünü uygulamayı düşünüyorum.

Kolyeleri Düzenleme Yöntemi

Kolyeleri Duzenleme YontemiKolyelere olan merakım ve kolye alma alışkanlığım akılalmaz boyutlara ulaşınca, ben de çareyi gardolabımın kapağına kravatlık olarak satılan askılardan asarak buldum. Kolyelerimi bu şekilde düzenlemek çok pratik oldu.

Kolyeleri Duzenleme Yontemi
Hem kolyeler birbirine dolaşmıyor, hem aradığım kolyeyi anında bulabiliyorum, hem de kolyeler yer kaplamıyor.

Kolyeleri Duzenleme Yontemi
Kolyelerle ilgili bir sonraki projem renk/boylarına göre sıralamak olacak.

Duvar Stickler'lari {Kediler}

Bu kedileri Markafoni'de ilk gördüğümde aşık olmuş ve hemen sipariş etmiştim. Evimizde duvarlarımız krem rengi ve çok fazla lamba düğmesi ve kontrol cihazı var. Onlara biraz renk gelsin istedim ve bu şirin siyah kedicikleri yapıştırdım.

Bu kedicik balkon elektrik düğmesinde mesela..

ev duzenleme ve dekorasyon
Bu da çok sinsiymiş canım..

ev duzenleme ve dekorasyonBu da giriş diyafonundaki şişman kedicik:

ev duzenleme ve dekorasyonBu da salonumuzdaki meraklı..

ev duzenleme ve dekorasyonOda termostatındaki şüpheliye ne dersiniz?

ev duzenleme ve dekorasyon