14 Kasım 2010 Pazar

IKEA Yılbaşı Süsleri



IKEA Yilbasi Susleri
Gelmişşşşşşş! Üstelik daha da nefis süslemeler var. Ben dayanamayıp bir adet kapı çelengi, bir kırmızı mum, gümüş melekler ve peçetelik aldım ama gidip bakmanızı tavsiye ederim :)

10 Kasım 2010 Çarşamba

Organize İşler Bunlar

Organize İşler BunlarDüzenleme/temizlik bloglarında yabancıların hep bahsettiği birşey var: “setler halinde iş yapmak”. Yani oturup bir günde bütün evin temizliğini yapıp yorulmaktansa, her gün önceden belirlediğiniz bir işi parti parti yapmak. Hatta bu işi abartıp kendilerine 30 günlük plan program yapıp ona göre yaşayan insanlar var. Ben onlardan biri olamam elbette, hatta olmak da istemiyorum ama benim de bazı işlerim için bir programa ihtiyacım var.

Büyük temizlik için onbeş günde bir eve gelen bir ablam var, o geldiğinde cam, halı silmek gibi benim yapmaya vaktimin/enerjimin olmadığı işleri yapıyor ama devamlı yaşanan bir evde maalesef 15 günde bir büyük temizlik bile yeterli değil. Hele benimki gibi açık mutfağı olan, her gün o mutfakta yemek pişirilip/yenen evde yaşıyorsanız hiç şansınız yok.

Benim evim üç odalı. Bir oda yatak odamız, diğer oda yemek odamız (kalabalık yemekler için) ve üçüncü odamız da anneannemize ait. Salonumuz açık mutfaklı ve ufak bir yemek alanımız var.

Büyük temizlik ne kadar yapılırsa yapılsın evde en çok kirlenen yer açık mutfakta yemek yediğimiz alan. Yere dökülen kırıntılar ömrümü tüketti desem yeri. Bir de ben kirli banyoya, pis lavaboya tahammül edemiyorum. Lavabonun içi parlamalı, klozet bembeyaz olmalı, temiz havlular vs olmalı.

Önümüzdeki hafta gelecek bayram tatili beraberinde evde ufak ufak iş görmek istiyorum, ben de programımı şu şekilde yaptım, umarım bağlı kalabilirim.

Cuma akşamı: Buzdolabının içine el atıp, bozulan şeyleri atmak, büyük kapları küçük kaplara geçirmek, haftasonu için kahvaltılıkları kontrol etmek, Cumartesi akşamı için yemek pişirmek.

Cumartesi akşamı: Çarşaflarımızı değiştirmek, yatak odasında askıya yığılan kıyafetleri yerlerine kaldırmak, ütülerimi yapmak, banyoyu temizlemek.

Pazar günü: Salon perdelerini yıkayıp tekrar asmak, alışveriş edip yerleştirmek, bayram tatlısını yapmak, Pazartesi günü için yemek pişirmek.

Pazartesi: Banyo ve mutfağı dip köşe temizleyip, eve süpürge ve vileda tutmak, salon TV ünitesinin tozlarını almak.

8 Kasım 2010 Pazartesi

Satın Almadan Evvel Düşünün: Gerçekten İhtiyacım Var Mı?

Satin Almadan Evvel DusununBir evde ıvır zıvırı, pisliği ve dağınıklığı en çok yaratan şeylerden biri, bence acil satın alma kararlarımız. Düşünmeden, “ayy bu çok güzelmiş” diye aldığımız züccaciye ürünleri ve dekorasyon objeleri bir süre sonra hayatımızı karartıyor aman dikkat. Biliyorum, bu tarz bir öğüdü benim gibi çılgın makyaj alışverişi yapan bir insandan duymak çok korkunç ama yine de gerçek bu. Bu hatayı ben de sıkça yapıyorum çünkü.

Pazar günü öğleden sonrasını boş bulunca, biraz yemek odasında duran konsolumu düzenleyeyim dedim. Bu arada kendisi şu oluyor, Tepe Home’dan çok beğenerek aldığım, basit bir ünite. Vintage ağaç görünümlü ama modern bir tarzı var, seviyorum. Neyse, konumuza dönelim.

tepe home pasifik konsol
Yeni evime taşındığımdan beri bu konsolun içine bir türlü el atmamıştım, toparlarken zamanında deli danalar gibi arayıp bulup satın aldığım Esse kahvaltı setim gözüme çarptı.

Ilk evlendiğimde “kapaklı kahvaltı seti olmazsa ölecek” hastalığına tutulmuştum. Alt kısmı ağaç, kapları porselen bir set arıyordum. Bu seti IKEA SNUDDA döner tablanın {ki bunu almak da çok gereksiz bir alışverişti} üzerine koyup, dekoratif kahvaltılar hazırlayacaktım filan. Sonra herşey içinde hazır olacaktı, öylece dolaba kaldıracaktım. Sonra mağaza mağaza gezip, Esse’den bu altı masif ahşap, kapları porselen seti ortalamanın üzerinde bir paraya almıştım. Tam 2 (yazıyla iki!!!) kez kullandıktan sonra bunu kullanmanın hiç pratik olmadığını anladım ve cebimden çıkan 50küsür liraya ağladım desem!

Satin Almadan Evvel Dusunun
Allahım ne kadar gereksiz bir şey bu!

Evet, görünümü şık ancak dolaba kaldırmaya kalktığınızda, alt tablası doğal ve verniksiz ahşap olduğu için kaplarda bıraktığınız peynir vs gıdalara tahta kokusu siniyor!

Yuvarlak olduğu için buzdolabında çok yer kaplıyor, koca bir rafı kendisine tahsis etmeniz gerekiyor.

Aynı şekilde mutfak dolapları için de çok büyük bir set, alt tablasıyla beraber standart raf genişliğinden büyük olduğu için mutfak dolaplarıma sığmıyor!

Yemek masam dikdörtgen olduğundan, 4 kişi ve üzeri kahvaltılarda bu seti kullanamıyorum insanlar masanın üzerine uzanamıyor.

Haliyle şu an benim için yapılmış çok gereksiz bir alışveriş. Parası bir yana, şu an ancak 2 kez kullandığım bu set gözüme batıyor ve kullanmadığım birşey olmasına rağmen dolaplarımda yer kaplıyor!

Sizin de böyle heves edip aldığınız, sonra kullanışlı olmadığından bir köşeye attığınız gereksiz alışverişleriniz var mı? Paylaşın benimle ki yalnız olmadığımı anlayayım :)

5 Kasım 2010 Cuma

Ev Dekorasyonu Alışveriş Sitesi {Türkiye'den!}

Ev Dekorasyonu Alışveriş Sitesi
Bugün size evimi düzenlerken kullandığım aksesuarların çoğunu, kapı süslerimi, banyo takımlarımı, örtü setlerimi ve şu an aklıma gelmeyen birçok aksesuarımı aldığım bir siteyle tanıştırmak istiyorum: My House Shop.

Türkiye'de kaliteli aksesuar satan site bulmak çok zor. My House Shop'ı o kadar uzun aramalarım sonunda bulmuştum ki en sonunda dev site içeriğini görünce inanamamıştım.

Site son derece güvenilir, kredi kartına taksit imkanı var ve stokta olan bir ürünü sipariş verirseniz max 2 günde elinize geçiyor.

Sitede Osmanlı tarzı ağır aksesuarlar, sportif havlu takımları, ithal porselen ve seramikler, nevresimler, örtü takımları ve aklınıza gelen birçok ürünü bulabilirsiniz.

Ev Dekorasyonu Alışveriş Sitesi
Eviniz için kafanızda hayalini kurup, bulamadığınız aksesuarlar varsa, veya bunlara ulaşamayacak bir şehirdeyseniz My House Shop'a bir şans verin derim. Siteden şimdiye kadar aldığım her şey çok kaliteliydi.

Ev Dekorasyonu Alışveriş Sitesi

4 Kasım 2010 Perşembe

Mevsimlere Göre Dekorasyon

Mevsimlere Göre Dekorasyonv
Mevsimlere göre yapılan dekorasyon değişiklikleri, ne bileyim evde kullanılan aksesuarlarda yılın o zamanki temasına göre yapılan minik müdaheleler beni çok mutlu ediyor.

Bu tarz detaylı uğraşlara vaktim/param pek yok aslında, ama yine de ufak detayları, hele hele yabancıların "Holiday" olarak adlandırdığı yıl sonu zamanlarında çok seviyorum.

Geçen sene yıl sonuna doğru Starbucks'tan toffee nut latte içmeye başlayıp, noel babalı geyikli iki kupa almıştım.

Bu sene yıl Aralık ayı için şunları yapmayı düşünüyorum bir aksilik olmazsa:

1) Daire kapımızdaki kapı süsünü geçici olarak kaldırıp kırmızı bir noel şapkası takmak.

2) IKEA'dan alacağım birkaç kırmızı mumu, salondaki sehpalara yerleştirmek.

3) Yine IKEA'dan alacağım 2.50 liraya satılan yastıklara kırmızı kılıf geçirmek.

4) Banyoya noel baba şeklinde bir mum!!!

Belki bazılarınız beni "özentilik"le suçlayacak ama, insanı mutlu eden, pozitif enerji veren adetleri seviyorum. Belki biz Türklerde böyle bir sezon adeti yok ama, adamların süslemelerini gördükçe benim de içimden evimi renklendirmek geliyor.

Mevsimlere Göre Dekorasyon
IKEA USA, Holiday temalı yeni koleksiyon ürünleri çıkarmış, acaba bunlar bizim IKEA'ya da gelir mi diye kendimi düşünmekten alamıyorum.