12 Ocak 2011 Çarşamba

Teras Duzenlemesi


Bu fotoğraf, bilgisayarımdaki "ilham" klasöründen, nereden aldığımı hatırlamıyorum o yüzden kaynak da belirtemedim. Aynen böyle bir terasta veya bahçede saatlerce amaçsız bir şekilde oturarak kahve yudumlamaya ihtiyacım var.

Kışı yarıladık, bahar kapıda. Bizim de artık bahçemize bir masa çözümü bulmamız gerekiyor. Kısfmet!

11 Ocak 2011 Salı

Taşlı Halı Modelleri – Halı Serme

Biz evlenirken şu meşhur taşlı halılar daha pek piyasada yoktu. Bir gün gezerken Step mağazasında bir model görmüş ve bayılmıştım ama bir fiyat çıkarınca 6m2 halı için 6000 lira mı ne istemişlerdi, ÇÜŞ demiş ve STEP’in üzerini alışveriş listemden çizmiştim. Tamam, pahalı, kalite, tasarım, dizayn zart zurt ama kardeşim mobilya/eşya’nın modası bir-iki senede geçiyor, zaten 5 yılda elindekilerden sıkılmaya başlıyorsun, maddi durumun müsait olursa en geç 10.yılda tüm eşyalar değiştiriliyor artık.. E böyle bir durumda neden bir masaya 8000lira, halıya 6000 lira vereyim ki mantığı var bende.

Neyse taşlı halıları ucuza nasıl alırız diye yaldır yaldır gezmeye başladık biz Izmir sokaklarında. Derken sadece tek bir mağazada aynısından buldum, Pierre Cardin yapmış ve ben alırken metrekaresi 100 liraydı! 3 metrelik iki uzun yolluk ve 1.5 metrelik bir kısa yolluğu 600 liraya aldık böylece. Gerçi baya bir üreyim sırası bekledik ama olsun. Pabucumu yesin STEP ve 6000 liralık taşlı halısı yağni!

Neyse işte, eski evimizde koridor _|-- şeklinde üç dar parçaydı, bu yolluklar tam koridoru kaplıyordu. Yeni evimizde hôl alanı büyük bir dikdörtgen ama bir ucu diğerinden daha dar. Yani şu aşağıdaki gibi yaklaşık.


Ben de halılarımızı değerlendirebilmek için uzun yolluğu koridorun uzun tarafına, kısa yolluğu da dar kısma, birbirine paralel olarak yerleştirdim. Elimizde kalan üçüncü uzun yolluğu da, açık mutfakla salonu ayırmak için bir hat olarak koridor devamında kullandık. Koridor boşluğunun son hali böyle oldu.





Hatta bir arkadaşımız da bu halıları çok beğenip aynısından aldı. Ben taşlı halıları çok seviyorum, üzerine basınca bile iyi hissettiriyor insana kendini. Hem bizimki gibi soluk tonlara sahip bir evde güzel kontrast oluşturuyor. Seven / sevmeyen? : )

4 Ocak 2011 Salı

Turna Kuşlar Wall Sticker


Gün geçmiyor ki yeni bir wall sticker maceramız olmasın. Bu turna kuşlarını da geçtiğimiz ay Markafoni’den almıştık. Bizim ev açık mutfak diyorum ya hep, mutfağı ayıran bir kiriş var, o kirişin üzerine yapıştırdık bu wall sticker’ları.


Siz ne düşüneceksiniz bilmiyorum ama ben bayıldım, hem mutfağı salondan ayıran bir hat olmuş oldu hem de çok dekoratif oldular. Yapıştırma süreci biraz çetrefilli, baştan uyarayım çünkü her birini tek tek yapıştırıyorsunuz. Ay desen tek sıra mı olsun yok üst üste mi filan yapalım derken nevrimiz döndü. Bu desen broşüründeki desendi biz de aynen uyguladık.



Sizce nasıl olmuş?