11 Ekim 2011 Salı

Dolap İçlerini Düzenleme - 1

Mevsimler değişmeye başlarken gardolaplarımızın içindeki kaosta kaybolmamak mümkün değil gerçekten. Dolaplar beni çok daraltıyor, fazla giysilerden, kilo alınıp/verilip giyilemeyenlerden, yeri belli olmayan ve başka bir yerde saklayamayacağınız ıncık-cıncıklardan resmen daralıyorum!

Cumartesi günü mevsimlik hırkalarımı arayıp bulamayınca dellendim, oturdum dolabın karşısına! Şimdi öncelikle benden size bir öneri, oturup da tüm gardolabınızı düzenlemeyi kafaya koyduysanız sakın ha dolabın hepsini yatağın üzerine indirip oradan yerleştirmeye kalkışmayın, ufak ufak başlayın.

Ben Cumartesi projesi olarak mevsim itibariyle artık giyemeyeceklerimi kaldırdım, dolabımın içinde duran yedek kozmetikleri kutuladım, artık giymeye ihtiyaç duyduğum şallarımı tekrar çekmeceye çıkarttım, çantalarımı da aynı şekilde mevsime uygun renkleri üste almak suretiyle düzenledim. Bu arada son 1-2 senedir giymediğim şeyleri artık giymesem de olur diyerekten torbalayıp ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere düzenledim.

İlk bölüm, dolabımın en üst rafı, burada herşey yığılı olarak duruyordu. Evin etrafında boşta gezen IKEA SAMLA ufak kutularımın hepsini toparladım ve bu rafa bir çeki düzen verdim!


ALT SIRA: En soldaki kutuya ortada gezen saç bantları, yedek taraklar & tokalar, yedek düğmeler gibi şeyleri koydum. Yanındaki kutuya kullanılmayı bekleyen yedek şampuanları vb koydum. Bir yanındaki kutuda yine evde yer bulamadığım birtakım ıncık cıncıkları koydum.

ÜST SIRA: En soldaki kutuda elimdeki sample ürünleri koydum. Bu deneme boyu ürünleri seyehate giderken çok sık kullanıyorum bu yüzden çabuk alabileyim istedim. Yanındaki iki kutuda yine kullanılmayı bekleyen kozmetik ürünler bulunuyor.

En sağdaki büyük kutuda mevsim itibariyle artık giyilemeyecek askılılar, ince bluzlar ve birkaç elbise bulunuyor. Eğer lazım olursa hemen alabilirim diye böyle şeffaf kutulara kaldırıyorum. Malum hurca koyarsak ara-bul- içini göreme sorunsalı devreye giriyor.

Ikinci bölümde, aynı dolabın alt rafını (askı kısmının altında kalan raflar) düzenledim. En alttaki dev boy IKEA SAMLA kutuya yazlıklarımın geriye kalanını kaldırdım. Uzun bir süre giymeyeceğim için askıyı işgal etmelerine gerek yok.

Defalarca söylemişimdir, ben SAMLA kutulara bayılıyorum, gerçekten inanılmaz işlevseller, bir kere kullanmaya başladıktan sonra vazgeçemeyeceksiniz. Bir üstteki rafa her gün kullandığım oje, küpe ve yüzük kutularımı dizdim.
Sağdaki IKEA Samla’larda ojelerim var, e günlük ihtiyaç duyduğum için böylece hem elimin altında oldular, hem de dolabın kapakları kapandığında meraklı gözlerden uzak bir şekilde saklanmış oldular!

Ortadaki küçük bölmeli box’ı Kipa’dan çok ucuza almıştım, içinde minik minik bölmeler var. Tüm küpelerimi bu kutuda saklıyorum. En soldaki bölmeli kutuda vidalar vardı, bölmelerini çok beğendim ve bir arkadaşım atarken ondan aldım. Üzerindeki etiketleri söküp güzelce yıkadım ve içerisine yüzüklerimi koydum.

Sol kenardan elbiselerim biraz kadraja girmiş bu arada – sorry!




Üçüncü bölümde çantaları koyduğum rafı kısmen düzenledim. Bu kısım henüz tam oturmadı ama şimdilik bu kadar yapabildim.

Nispeten daha az taktığım -katlanabilir- çantaları soldaki IKEA Samla’ya kaldırdım. Sağdaki şeffaf hurca yazlık çantalarımı kaldırdım, çoğu açık renk ve uzunca bir süre kullanılmayacak. En çok kullandıklarımı ortada açıkta bıraktım gördüğünüz gibi. Hemen alıp çıkması pratik oluyor. Bu sırada birkaç senedir kullanmadığım bütün çantaları verdim, bu da rafı rahatlattı.

En son projem de bu çekmece oldu. Dolabımda zaten iki çekmece var, birinde havlular duruyor. Bu çekmecede ilk bölümde yukarı kaldırdığım ıvır zıvırlar vardı. Onlardan kurtulunca sürekli kullandığım şallarımı bu çekmeceye aldım. Malum havalar serinledi, tam da şal mevsimi! Boyna, omza, sırta.. Her yere dolamak için birebirler!!

İşte benim Cumartesi günüm bu projelerle geçti. Sizde haberler nedir, kışlıklar çıktı mı?


NOT: IKEA Samla kutularda fiyatlar 10-60 arası değişiyor. Resimde gördüğünüz kutuların hepsini bir seferde almadım, son 1-2 senedir arada bir alıyorum. Ufak boy olanlar 12 TL civarı, bir büyükleri 17. En büyük boy hurç kutular ise 40 civarında satılıyor IKEA’da. Alacağınız kutunun hacmine, kapaklı/kapaksız oluşuna, tekerleği olup olmamasına vb göre fiyatlar artıyor veya azalıyor. Ancak SAMLA kutuların bence en büyük özelliği içerisine koyduklarınızın temiz kalması, kutulara dışardan baktığınızda içerisinde ne olduğunu görmeniz ve üst üste dizilebilir olması.

10 Ekim 2011 Pazartesi

Dekoreko.com


Yeni bir dekorasyon sitesi açılmış, benim de ilgimi çekti, sizlerle de paylaşmak istedim. Buyrunuz belki aradığınız ürünler buradadır: 

Buradan sonrası bana ulaşan basın bülteninden:

28 Mayıs’ta ‘mucizevi evler yaratma’ vaadiyle açılan dekoreko.com, renkli tasarımı, kolay kullanımı ve dikkat çekici ürünleriyle şimdiden yoğun ilgi gördü. Her gün onlarca seçkin ev dekorasyon markalarının yer aldığı site, diğer private shopping (özel alışveriş) sitelerinden birçok özelliğiyle ayrışıyor. Bunlardan ilki, farklı kampanyalardan ürünleri tek sepette toplayarak, tek kargo ücreti ile alabilme seçeneği.. Bu özelliği üyeleri için alışverişi kolaylaştırıp hızlandırırken, aynı zamanda maliyet avantajı da sağlıyor. Bunun yanında, hediye paketi seçeneği de bulunan siteden dekoreko.com üyeleri, sevdiklerine en güzel hediyeleri üzerine not yazdırabilecekleri hediye kartlarıyla birlikte gönderebiliyorlar. Ürün seçiminde kararsız kalan üyeler ise, dekoreko.com özel hediye çeki satın alıp, yine sevdiklerine gönderebiliyor.  
 Her gün yepyeni kampanyalarla üyelerine ev tekstilinden, dekorasyon objelerine, banyo aksesuarlarından mutfak gereçlerine çok geniş bir yelpazede avantajlı, hızlı ve konforlu alışveriş imkanı sunan dekoreko.com’da, 150 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücreti alınmıyor. Kampanyalar dışında da alışveriş keyfinin yaşanacağı, dekoreko özel ürünlerinin bulunduğu dekoShop ve seri sonu özel indirimli ürünlerin adresi dekoDepo da dekoreko.com’un diğer sürprizleri.. Siz de hemen üye olun, dekoreko.com avantajlarını yaşayın.. www.dekoreko.com / info@dekoreko.com