21 Aralık 2010 Salı

Brabantia Çöp Kutuları

Yeni evimize taşındığımızdan beri mutfakta bitmek bilmeyen bir çöp kutusu sorunsalımız var. Yeni evimiz açık mutfaklı ve mutfakla salonu birbirinden ayıran bir bar yok, yani mutfak yeri olduğu gibi salondan görünüyor. Ben mutfakla salonun bağlantısını ayırmak için koltuğu kullandım gerçi ama yine de dediğim gibi mutfak olduğu gibi göründüğünden mutfakta duran bütün eşyalar göz zevki açısından benim için çok önemli.

Tezgâhın üzerinde mutfak takımıma ait küçük, seramik bir çöp kutusu var ama bu kesinlikle yetmiyor. Ben yıllarca yerde duran büyük çöp kutusuna alışık bir insanım, atıyorum mesela ıspanak ayıklarım, kereviz ayıklarım koca koca çöpler çıkar bunları mutlaka büyük bir yere atmam lazım. Eski evimizde IKEA’nın EVERT taburesini ters çevirip çöp kutusu olarak kullanıyorduk koca bir torba ile, oh bol bol doldur at çok rahattı. Mutfak ayrı olduğundan kapaksız olması da beni rahatsız etmiyordu çünkü çöpü zaten günlük döküyorduk.

Brabantia Cop Kutulari
Ama yeni evimizde bu çöp kutusu olmuyor kapaksız olduğundan salonda hoş durmuyor. Brabantia’nın enfes çelik çöp kutuları var böyle otomatik kapaklı filan. Hem çapı dar ve yukarıya doğru bu sayede dikey kullanım alanı sağladığından tabanı da az yer kaplıyor ancak fiyatlar çok uçuk. Litre kapasitesi düşük olan en basit modeller bile 200 liralarda geziyor. Brabantia çöp kutuları konusunda çok kararsızım, acaba bu yatırıma değer mi, yoksa gereksiz yere para mı harcamış olurum?


Brabantia Cop Kutulari

Almak ya da almamak, that is the question!

7 yorum:

  1. Bizim evde de çöp kutusu sorunu var. Evlenirken büyük bi plastik çöp kutusu almıştık ama eşim taktı kafasına, güzel bişey alalım diye tutturdu. O da böyle 200-300 TL'lik metal kutulara bakıyor ama ben izin vermiyorum, bence gereksiz pahalı. Ama senin durumun bizimkinden farklı. Senin sıkıntın bende olsa sanırım almayı düşünebilirdim.

    YanıtlaSil
  2. Bizim mutfağımız da açık (söylemiştim galiba), lavabounun altındaki dolabın kapağına monte edilmiş "gizli" bir çöplüğümüz var. Çöplüğün kapağı dolabın içinde bir yere bağlı, dolap kapağı açılınca çöpün kapağı açılıyor, kapanınca kapanıyor. Gizlice duruyor işte akmıyor kokmuyor (: "O da küçük gelir" demezsen öyle bir şey monte edebilirsin (Bizimki mutfakla monte edilmişti ama hırdavatçılarda mutlaka vardır öyle monte edilebilir çöp kutuları).

    YanıtlaSil
  3. Ayrıca o Brabantia çöp kutularını ben de görüyorum, hayret ediyorum, esef ediyorum, pes ediyorum. Acayip fikirler geliyor aklıma.

    YanıtlaSil
  4. Çok pahalı hayatım hiç gerek yok derim.
    Biz de yeni dükkan için baktık geçen gün..Koçtaş'ta çok güzel çok şık modeller vardı..ve de fiyatkları 46 lira civarındaydı..İzmirde de vardır mutlaka.

    YanıtlaSil
  5. brabantia'nın bir de çöp torbası sorunu var sanırım boyutu yüzünden. öyle migros torbasınıa alıp kulaklarından geçirmek pek kolay olmaz herhalde (öyle yapsanız da altta boşluk kalır belki), e uzun olsun diye normal çöp torbalarının büyük boyunu alsanız da kutunun ensizliği yüzünden içinde birikir, yer kaplar belki.. çok pahalıymış 200 lira. umarım daha uygun fiyatlı bir çözüm bulursunuz, merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,

    Brabantia markasını ben Tantitoni ile tanıdım. Çok renkli seçenekleri var. ayrıca ürün yelpazesi çok geniş. mutfağımın tamamını Tantitoni ile düzenliyorum :) acayip şeker şeyler. Koziol markası da yine Tantitoni'de. Bu markada gülen suratlı, değişik figürli el aletleri yer alıyor. çok da cazip fiyatlar var. Kampanyaları, son derece cazip. siz de takip edin derim bayanlar...
    http://shop.tantitoni.com.tr

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Adsız. brabantia ürünleri ve onun çöp poşetlerine Tantitoni mağazalarındanda ulaşabilirsin. bende 2 adet var çöp kutusu :) mutfak ve banyo. çöp poşetleri de internet üzerinden alıyorum. 2 gün içinde elime geliyor. http://shop.tantitoni.com.tr/Departman/1521/Cop-Kutulari.aspx

    YanıtlaSil