22 Aralık 2010 Çarşamba

Dar Alanlar İçin Çözümler: IKEA Variera Mobil Raf

IKEA Variera Mobil RafStandart Türk tipi dairelerde yapılan en büyük hata / eksikliklerden biri, bence mutfak/banyo/dolap vb’de raf yüksekliklerinin düzgün hesaplanmaması, cost-down sebebiyle yapılan eksik raflar ve bu sebeple iyi değerlendirilemeyen dolap içleri.

Eski evimde mutfağım çok büyük ama mutfak dolaplarım bir o kadar kullanışsızdı. Kocaman yüksek dolapta sadece tek bir raf vardı, alt tarafa çok kullandığım şeyleri koyduğumdan üst rafları kullanamıyordum çünkü anlamsızca yüksek yapılmışlardı. Ortada raf yapacak yer olmasına rağmen böyleydi.

Eski evimde kiracı olduğumuzdan basit çözümler bulmuştum. Kullanmadığım eski sehpaları alt dolaplara raf olarak kullanmıştım. Mesela içinde hiç raf olmayan koca bir tencere dolabı vardı, sehpayı içine koymuştum en azından ekstra bir saklama alanı yaratmıştım.

Ben bu ilkel çözümleri bulduktan çok sonra Izmir’de IKEA açıldı ve ben IKEA Variera Mobil Raf ile tanıştım. Temelde Veriera’nın benim sehpamdan çok farkı yok : ) o da minik bir sehpa, dar dikdörtgen ve kare olmak üzere iki çeşidi var ve standart dolap genişliğine uyuyorlar.

Mesela çay fincanları koyduğunuz dolabın dikey olarak alanı boş kalıyor, hoop koyuyorsunuz bir adet IKEA Variera Mobil Raf, üstte size ek bir alan daha açılıyor.

Yeni evimde mutfak dolaplarımdan yana sıkıntım yok, mutfağım çok küçük ama bolca raf yapıldığından eski evimdeki tüm eşyaları sığdırdım. Elimde kalan IKEA Variera Mobil Raf’ları da küçük olan mutfak tezgâhında değerlendirdim. Birinin üzerine ekmek kutusunu koydum, altta kalan boş alana da bitki çayı kutusunu. Diğer IKEA Variera Mobil Raf’ı da üzerine kavanoz koymak için kullandım.

IKEA Variera Mobil Raf’ları mutfak, banyo, yatak odası dolaplarınızda ekstra raf alanı değerlendirmek için kullanabilirsiniz, kendisi tam bir akıllı çözüm!

IKEA Variera Mobil Raf

1 yorum:

  1. Mutfak ust dolaplarinin üzerini de kullanabilirsin. (tavanla arasında boşluk varsa)

    YanıtlaSil