13 Aralık 2010 Pazartesi

Esse Essenso Touch & Cook Düdüklü Tencere

Bugün sizi son bir ayda hayatımı kurtarmış, mutfakta geçirdiğim saatleri azaltmış, arka arkaya 3-4 çeşit yemek yapabilmeme imkân tanımış ve en önemlisi düdüklü tencere fobimi yenmeye yardım etmiş mucizevi bir aletle tanıştırmak istiyorum: Esse Essenso Touch & Cook Duduklu Tencere!!

Esse Essenso Touch Cook Duduklu Tencere
Ben kendimi bildim bileli düdüklü tencerelerden korkarım, ki çok da sağlam bir sebebim var. Günlerden bir gün, babamın açık mutfaklı evinde mercimek çorbası yapıyorduk. Derken BAAAM diye bir ses, akabinde tavandan akan mercimekler... İşte bundandır ki evlendiğimden beri asla düdüklü tencere almamıştım.

Bayram tatilinde gelen arkadaşım M. bana bu muhteşem yaratığı ev hediyesi olarak almış. "Ya ben korkuyorum" filan desem de, "ben sana gösteririm" dedi, beraber uygulamalı olarak piyazlık kuru fasulye haşladık.

Derken ben korka korka alıştım bu merete, hay allah razı olsun M! Dün akşam pırasa pişirdim, tıslayana kadar 5 dakika, tısladıktan sonra 3 dakika!!! Et haşladım, tıslayana kadar 8 dakika, tısladıktan sonra 12 dakika. Patates haşladım, 5+3 dakika!! Ay rüya gibi.

Elvede saatlerce tencerede haşlanmayı bekleyen tavuk bacağı! Elveda diri kuru fasulyeler! Açıl televizyon koltuğu, ben geliyorum!!

6 yorum:

  1. Oooo çok vakit kaybetmişsin MC :DD
    Ben de Tefal Clipso kullanıyorum o da muhteşemdirrrr :D

    YanıtlaSil
  2. Hmm ben bir bakiyim buna :))tesekkurler.

    YanıtlaSil
  3. bende çeyizim için düdüklü tencere araştırıyorum.Esse'nin bu teceresini bilmiyordum.genelde tefal'in clipso plus modeline bakıyodum.Bu tencere ile farkı nedir ki bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
  4. canım aynısından bendede var beyazı ama kullanmadım annemede aldık o kullandı havasını nasıl alıyoruz diyor soruyor piştikten sonra ?

    YanıtlaSil
  5. Çok kötü bir marka ve kapak plastiğinden sürekli buhar kaçırıyor. İade kabul etmiyor, rezil ötesi bir marka ve müşteri hizmetleri. Sakın almayın!

    YanıtlaSil
  6. Merhaba banada kullanımını mail atabilir misiniz lütfen? ? bende kullanmasını beceremeyenlerdenim normal tencere olarak kullaniyorum. ilk önce 1 yada 2 ye getirip kaynadiktan sonra 0 mi alıyorsunuz yoksa tam tersi mi bilemedim

    YanıtlaSil