28 Şubat 2011 Pazartesi

Gardolabimi Temizledim!


Haftasonu bana bir çılgınlık geldi. Epeydir yazılarımda ara ara bahsediyordum, dolaplarımın kıyafet yığıldığından ve bu sebeple acilen “clutter control”e yönelik adımlar atmam gerektiğinden!

Haftasonu dolabımı açtım ve son 1 senedir giymediğim her şeyi ayıkladım. Şu gördüğünüz torbalardaki kıyafetlere son bir yıldır dokunmamışım bile düşünsenize! Askıda o kadar çok yer kaplıyorlardı ki. Çoğu zaten yepyeni. Şu anda güzelce temizlenip torbalandılar ve ihtiyaç sahibi bir aileye doğru yola çıkacaklar.

Dolabın halini de çekecektim, pilim bitti. Bir dahaki post’a artık.

Dolap ayıklarken şunları iyi düşünün:

- Bu kıyafeti en son ne zaman giydim?
- Son 2 yıl içinde bunu kaç kere kullandım?
- Artık boğazlı kazak giyiyor muyum?
- Beden değişikliğinden kaynaklanan şeyleri tutmak ne kadar mantıklı? Tekrar zayıflar/kilo alırsanız zaten gidip daha güzellerini alırsınız.

Ayrıca,
Sizin giymediğiniz şeylerin veya sırf 2 yılda bir kez giyeceksiniz diye dolapta beklettiğiniz şeylerin, ihtiyaç sahibi insanlar tarafından tepe tepe, sevinilerek kullanılacağını unutmayın!


Not:

Bizim ailede kıyafet/tekstil alıp/vermek çok meşhurdur. Y’nin artık giymediği bluzlarını ben alırım, ben ona geçen yıl alıp ama giymediğim ayakkabıyı veririm. Bu yöntemle örtü/nevresim/kıyafet/çanta/aksesuar değiş-tokuş yapmışlığımız çoktur. Eğer eşyalarınızı verecek kimseniz yoksa siz de bizim yöntemi deneyebilirsiniz! : )

Bu temizlikten sonra kendimi hafiflemiş ve mutlu hissettim, şu an dolabımı açınca yaşadığım ferahlık/tatmin duygusunu size tarif etmem imkansız.

Darısı evdeki diğer kapalı alanların başına!

2 yorum:

  1. bende 6 ayda bir yapıyorum.. dolapta duracagına birilerine faydası olsun diye düzgünce katlayıp posetliyip ihtiyacı olan tanıdıklara veriyorum :) hatta şu an kiler odasında 4 poset var aynı sekilde eşime ait kıyafetleri ayırdım onları verecegim :D

    YanıtlaSil
  2. biz de bu işi genelde 6 ayda bir yaparız. bazen sırf o anlık aldığımız ve bir kere giyip dolapta bekleyen okadar çok giysi, ayakkabı falan oluyor ki gerçekten bunları güzelce hazırlayıp ihtiyacı olanlara vermek insanı her açıdan ferahlatıyor. aynı şekilde eşimin de kıyafetlerini ayıklayıp veriyorum. şuan bile 1 valiz dolusu kıyafet çanta vs. yeni sahiplerini bekliyor :D

    YanıtlaSil