8 Kasım 2010 Pazartesi

Satın Almadan Evvel Düşünün: Gerçekten İhtiyacım Var Mı?

Satin Almadan Evvel DusununBir evde ıvır zıvırı, pisliği ve dağınıklığı en çok yaratan şeylerden biri, bence acil satın alma kararlarımız. Düşünmeden, “ayy bu çok güzelmiş” diye aldığımız züccaciye ürünleri ve dekorasyon objeleri bir süre sonra hayatımızı karartıyor aman dikkat. Biliyorum, bu tarz bir öğüdü benim gibi çılgın makyaj alışverişi yapan bir insandan duymak çok korkunç ama yine de gerçek bu. Bu hatayı ben de sıkça yapıyorum çünkü.

Pazar günü öğleden sonrasını boş bulunca, biraz yemek odasında duran konsolumu düzenleyeyim dedim. Bu arada kendisi şu oluyor, Tepe Home’dan çok beğenerek aldığım, basit bir ünite. Vintage ağaç görünümlü ama modern bir tarzı var, seviyorum. Neyse, konumuza dönelim.

tepe home pasifik konsol
Yeni evime taşındığımdan beri bu konsolun içine bir türlü el atmamıştım, toparlarken zamanında deli danalar gibi arayıp bulup satın aldığım Esse kahvaltı setim gözüme çarptı.

Ilk evlendiğimde “kapaklı kahvaltı seti olmazsa ölecek” hastalığına tutulmuştum. Alt kısmı ağaç, kapları porselen bir set arıyordum. Bu seti IKEA SNUDDA döner tablanın {ki bunu almak da çok gereksiz bir alışverişti} üzerine koyup, dekoratif kahvaltılar hazırlayacaktım filan. Sonra herşey içinde hazır olacaktı, öylece dolaba kaldıracaktım. Sonra mağaza mağaza gezip, Esse’den bu altı masif ahşap, kapları porselen seti ortalamanın üzerinde bir paraya almıştım. Tam 2 (yazıyla iki!!!) kez kullandıktan sonra bunu kullanmanın hiç pratik olmadığını anladım ve cebimden çıkan 50küsür liraya ağladım desem!

Satin Almadan Evvel Dusunun
Allahım ne kadar gereksiz bir şey bu!

Evet, görünümü şık ancak dolaba kaldırmaya kalktığınızda, alt tablası doğal ve verniksiz ahşap olduğu için kaplarda bıraktığınız peynir vs gıdalara tahta kokusu siniyor!

Yuvarlak olduğu için buzdolabında çok yer kaplıyor, koca bir rafı kendisine tahsis etmeniz gerekiyor.

Aynı şekilde mutfak dolapları için de çok büyük bir set, alt tablasıyla beraber standart raf genişliğinden büyük olduğu için mutfak dolaplarıma sığmıyor!

Yemek masam dikdörtgen olduğundan, 4 kişi ve üzeri kahvaltılarda bu seti kullanamıyorum insanlar masanın üzerine uzanamıyor.

Haliyle şu an benim için yapılmış çok gereksiz bir alışveriş. Parası bir yana, şu an ancak 2 kez kullandığım bu set gözüme batıyor ve kullanmadığım birşey olmasına rağmen dolaplarımda yer kaplıyor!

Sizin de böyle heves edip aldığınız, sonra kullanışlı olmadığından bir köşeye attığınız gereksiz alışverişleriniz var mı? Paylaşın benimle ki yalnız olmadığımı anlayayım :)

5 yorum:

  1. Sırf bunun için almadım ben ama geçen hafta aradım bu tarz bir şey.. Bunu sebebi de diyet yüzünden atıştırmalıkları saklamak için iyi bir çözüm diye düşündüm. Toz falan da girmez sehpanın üzerine koy arada at ağzına :) Çünkü diyetisyenimin önerileri doğrultusunda günde bir ara öğünü ceviz, fındık, badem, kuru incir ve kayısı ile değerlendirmek gerekiyormuş. Aslında sende diyettesin bir gözüne ceviz, diğerine fındık falan koyarak değerlendirebilirsin belki? neden olmasın :P

    YanıtlaSil
  2. Annem bir daha kahvaltı takımı diye söylenirse çıkarıp bu yazıyı göstereceğim artık, benim dilimde tüy bitti. Eline sağlık (:

    YanıtlaSil
  3. Öte yandan tabakları yine kahvaltı tabağı, altı da bildiğin çay tepsisi olur bu. Ben olsam öyle yaparım.

    YanıtlaSil
  4. bence de tabakları normal kahvaltı veya çerez tabağı olarak değerlendirilebilir.bende de vardı böyle bişey ahşap altlık ve kapağına kek pasta falan koyuyodum baya iş görüyodu:)

    YanıtlaSil
  5. benim de buna benzer bişeyim var cidden gereksiz...bir de cappuchino makinesi almıştık sanki çok içermiş gibi...kenarda yatıyor...

    YanıtlaSil